Jumaat, Disember 17, 2010

Cerita Muzik.....

Aku memang meminati musik (muzik,hehe,bahasa indon lak),jadi,aku minat muzik ni bahagian lagu,(??),muzik ni banyak,entah,susah aku nak cakap macam mana,tapi,aku minat aliran pop,rock,metal,heavy slow,dan ala yang macam rentak lambat tu,apa eik...tak apalah,lupakan.Aku memang minat lagu dari seberang (indon) daripada lagu-lagu M'sia,bukan aku tak minat,entah,senang nak masuk dalam telinga kalau waktu-waktu lapang dok nongkrong tu,tapi,penyanyi yang paling aku minat adalah Ahmad Dhani,dia memang hebat dalam dunia muzik Indonesia pada masa dulu,dan sekarang.Lagu dia macam-macam,dari kumpulan Ahmad Band,Dewa,Dewa19,The Rock,Muhammad Dhani & The Swinger Dan T.R.I.A.D,gila,banyak gila dia punya band,dan setiap cara dia bawa lagu dari dulu sampai sekarang (aku menyukai penyanyi ni dari tahun 2005 sampai sekarang,2010),walaupun banyak kontroversi pasal penyanyi ni,aku buat tak kisah aja,aku dengar suara dia sudah,kalau dia perform ke,aku mesti tengok.Bukan akunak bermegah-megahkan Ahmad Dhani ni,tapi dia penyanyi yang boleh merubah segala mimik lagu yang dia ada,semua dia nak recycle,sekarang dia dah berubah,band dia ea..entah,kenapa,lagu-lagu dia sekarang suka sangat recycle lagu orang pastu suka hati dia nak buat rock,aku tak kisah juga.
Suatu hari tu,aku terbelilah album cd dia ni,ada 11 lagu,walaupun lagu-lagu ni semua sudah aku download,punyalah aku suka sangat,belilah,gila eik aku ni..hahaaha..



ni dia album T.R.I.A.D tu,cuba tengok cover ni betul-betul,apa yang tak betul,aku dah cuba cari yang lain,macam The Rock Volume 1: Master Mister Of Ahmad Dhani,Muhammad Dhani & The Swinger dan segala band Indonesia,ini yang aku sanggup beli,lepas ni kalau ada album cd T.R.I.A.D yang ke-2,aku mesti beli...aku ni angan-angan nak beli album cd Nidji Dan Efek Rumah Kaca...tapi tak jumpa...hahaha...ala..tak ada cerita lagi..tak apa..trimas..layan..huuhuhu..


Ni album cd Efek Rumah Kaca...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan